saimniekot

Blendtec blenderis un banānu mafini

Blendtec blenderis un banānu mafini

Sen neesmu te rādījusies. Iemeslu ir daudz un dažādi, bet varu pačukstēt, ka tuvākajā laikā Krustnagliņa iegūs jaunas virtuālās mājas. Bet, kamēr mans foršais un talantīgais vīrs strādā pie jaunās mājas dizaina, man ir šis tas iekrājies, ko vēlos jums pastāstīt, vēl šajās mājās esot.

Šoreiz vēlos pastāstīt par savu virtuves jauno lielo mīlestību, kas man pamatīgi atvieglo ikdienu un vispār padara dzīvošanu virtuvē (jā, man liekas, ka es reāli dzīvoju virtuvē) daudz patīkamāku. Tas ir mans skaistais Blendtec blenderis. Ja arī tu vairāk dzīvo virtuvē nekā kaut kur citur, tev šis varētu likties interesanti.

Kad Blendtec man piedāvāja uzdāvināt savu blenderi, uzreiz aiz prieka gaisā nelēcu, jo man mājās jau bija ļoti labs blenderis, par kuru biju sapņojusi vairākus gadus. Man likās, ka, runājot par blenderiem, labāk vairs nevar būt un ka jauns blenderis man noteikti nav vajadzīgs. Piekritu paņemt blenderi uz izmēģinājuma laiku, jo tomēr mocīja ziņkārība – vai tiešām tas varētu izkonkurēt manu mīļo un dārgo dzimšanas dienas dāvanu?

Jau pēc pirmās lietošanas reizes sapratu, ka šo dārgumu prom no savas virtuves nelaidīšu. Tā bija mīlestība no pirmās tomātu krēmzupas, ja tā var teikt. Te aši uzskaitīšu, kas man manā BlendtecProfessional 800 blenderī patīk, salīdzinājumā ar analogo blenderi, ko lietoju līdz šim:

1. Tas ir ļoti kluss

Ļoti. Redzat bildē to dīvaino kasku, kas ir blenderim virsū? Kad izņēmu blenderi no kastes, biju drusku izbrīnīta par jocīgo dizainu, bet izrādījās, ka tas ir troksni slāpējošais korpuss. Un patiešām, varu mierīgi blendēt uz nebēdu gan dēla gulēšanas laikā, gan tā pavēlāk, kad kaimiņi aiz sienas jau arī guļ.

2. Tam ir divu izmēru krūzes

Lielā standarta krūze ir forša krēmzupām, augu pienu pagatavošanai un citiem lielāka tilpuma darbiņiem, bet mazā Twister krūze ir vienkārši mans sapņu piepildījums. Tajā ir super viegli pagatavot riekstu sviestus dažās sekundēs, dažādas dārzeņu pastētes, mērcītes, mazas smūtiju porcijas un visu citu, ko lielā blendera krūze vienkārši "izsmērē" gar sienām. Man tā patiešām ir bijusi problēma – vecajā blenderī bieži izvēlējos kaut ko negatavot tikai tāpēc, ka lielajā blendera krūzē mazos daudzumus vienkārši nav iespējams sablendēt. Mazajai krūzei līdzi nāk arī lāpstiņa, kas palīdz ēdienu smuki izdabūt ārā, un vāciņš, kas blendēšanas laikā palīdz lipīgus ēdienus nokasīt no blendera malām.

3. Ārkārtīgi jaudīgs

Riekstu sviesti sekundēs, zīdainas krēmzupas, saldēti augļi, patiešām krēmīgs humuss un mērcītes – tas viss šim blenderim ir pa spēkam. Man liekas, ka tas pat akmeņus varētu sablendēt. To gan labāk nepārbaudīsim.

4. Viegli tīrāms

Jums arī blenderis mēdz stāvēt izlietnē un it kā "mērcēties" visu dienu? Tā kā tagad bieži izmantoju mazo krūzi, tad mazgāšana ir pavisam ātra un viegla. Arī lielo krūzi izmazgāt ir viegli dēļ krūzes un asmeņa formas. Pats blendera korpuss arī ir ērti kopjams, jo visa darbība notiek ar skārienjūtīgo virsmu.

5. Iepriekš iestatītas programmas + pulsācijas poga

Blenderim ir 6 iepriekš iestatītas programmas: mīkla, kokteilis, smūtijs, ledus deserts, svaiga sula, karstā zupa. Ja vajag palielināt jaudu, tam noderēs pulsācijas poga.

Domu sapratāt – esmu sajūsmā. Noteikti padalīšos ar savu pieredzi vēl. Ja pavadi daudz laika virtuvē un meklē sev jaunu draugu virtuvē, kas atvieglotu tavu ikdienu, tad no sirds iesaku investēt šajā dārgumā, kas patiešām kalpos labi un nenolūzīs pie pirmajiem riekstiem vai saldētajiem banāniem.


Runājot par banāniem, te viena forša bezglutēna, bezlaktozes, bezcukura un bez olu banānu mafinu recepte. Pēc apraksta varbūt izklausās, ka arī bez garšas, bet patiesībā ir pat ļoti garšīgi un garšos ne tikai tiem, kas visus minētos produktus izslēguši no ēdienkartes.

12 mafiniem nepieciešams:

  • 2 ēdamkarotes čia + 6 ēd.k. ūdens
  • 70 g mandeļu
  • 220 g bezglutēna miltu (es izmantoju Doves Farm miltus)
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1/2 tējk. sodas
  • 1 tējk. kanēļa
  • Šķipsna sāls
  • 175 g dateļu bez kauliņiem
  • 100 ml ūdens
  • 4 ļoti gatavi banāni
  • Eļļa formiņu iesmērēšanai
  • Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem.
  • Čia sēklas samaisa ar ūdeni un atstāj uzbriest.
  • Mandeles sablendē, atstājot arī kādus lielākus gabaliņus tekstūrai.
  • Bļodā samaisa visas sausās sastāvdaļas.
  • Dateles sablendē ar 100 ml ūdens, pēc tam sablendē arī banānus.
  • Dateles, banānus un čia pievieno pie sausajām sastāvdaļām. Pievieno vēl mazliet ūdens, ja šķiet, ka mīkla par biezu (kādus ~50 ml) un samaisa, līdz izveidojas viendabīga mīkla.
  • Mafinu formas iesmērē ar eļļu un pilda ar mīklu.
  • Cep ~30 minūtes. Ēd siltus un priecājas.