GATAVOT

Zemesriekstu – medus našķis

Vienkāršāk vairs nav iespējams
6 personām
Pagatavošanas laiks — 
2H
Veģetārs
6 personām
PAgatavošanas laiks:
2H
Veģetārs

Atceros, ka tad, kad Augusts bija 2 nedēļas maziņš, es raudāju par to, ka netikšu ar viņu galā, kad Aigars atsāks iet uz darbu. Tad es pat iedomāties nevarēju, ka divu mēnešu vecumā Augusts jau lidos ar lidmašīnu un mums būs superīgas brīvdienas Itālijā. Izrādās, ka mūsu dēls ir ārkārtīgi pacietīgs ceļotājs. Reizēm pat pacietīgāks nekā es.
Itālija bija lieliska un tās ēdiens – vēl lieliskāks. Pēc 5 dienu makaronu, siera, šokolādes un baltmaizes festivāla ļoti gribas atvainoties savam ķermenim par tādām pārestībām. Tāpēc šonedēļ dārzeņi, zupas un maksimāli maz cukura. Bet "maz cukura" nenozīmē, ka šis našķis (nekā citādāk to nosaukt nevar) nebūtu salds. Tas ir ļoti salds un noteikti garšos arī bērniem.

  • 250 g zemesriekstu sviesta
  • 170 g šķidra medus
  • 250 g auzu pārslu (labāk ātri vārāmās, bet derēs arī parastās)
  • Zemesriekstu sviestu un medu samaisi līdz viendabīgai masai.
  • Pievieno auzu pārslas un ar rokām kārtīgi izmaisi.
  • Izklāj nelielu cepamtrauku ar cepampapīru. Liec iegūto masu cepamtraukā un atdzesē ledusskapī vismaz 2 stundas.
  • Pēc tam sagriez gabaliņos un gatavs!
  • Vari arī glazēt ar šokolādi, pievienot kanēli vai žāvētus augļus un sēkliņas. Bet izcili garšos arī bez piedevām.