GATAVOT

Zaļumu kuskuss ar gurķu – piparmētru mērci

Labāks par rosolu
3 personām
Pagatavošanas laiks — 
20 min
Veģetārs
3 personām
PAgatavošanas laiks:
20 min
Veģetārs

Šis ir kā rosols, bet vēl labāks. Goda vārds.

  • 150 g kuskusa
  • 300 ml vāroša ūdens
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 60 g dažādu zaļumu (pētresīļi + dilles)
  • 6 saulē kaltēti tomātiņi
  • 6 ēdamkarotes konservētu zaļo zirnīšu
  • 1 vārīta kukurūzas vālīte (nopērkama vakuuma iepakojumā)
  • 1/2 sarkanā sīpola
  • Sāls pēc garšas

Mērcei:

  • 250 g bezpiedevu jogurta (sojas vai parastais)
  • 1/2 no garā gurķa
  • Sauja piparmētru lapiņu
  • 1/2 citrona sula
  • 1 maziņš čili pipariņš
  • Ieber kuskusu bļodā, pievieno olīveļļu un pārlej ar 300 ml vāroša ūdens. Ar putojamo slotiņu vairākas reizes izmaisi, uzliec bļodai pa virsu šķīvi un atstāj uzbriest uz 5 minūtēm.
  • Kas kuskuss uzbriedināts, ar dakšiņu to nedaudz "uzirdini" jeb viegli izmaisi.
  • Sakapā zaļumus, sīpolu un saulē kaltētus tomātus. Pievieno tos pie kuskusa kopā ar zaļajiem zirnīšiem. Kukurūzas vālītei gareniski nogriez mīkstumu un to sagriez mazākos gabaliņos. Pievieno kukurūzu pie kuskusa.
  • Pievieno sāli un visu kārtīgi izmaisi.
  • Gurķi sarīvē uz rupjās rīves. Pārkaisi ar nedaudz sāls un pagaidi 5 minūtes. Tad izspied un notecini no gurķa iznākušo ūdeni.
  • Bļodiņā samaisi jogurtu, gurķi, piparmētras lapiņas un sakapātu čili pipariņu.
  • Pasniedz kuskusu, pārlejot ar gurķu mērcīti.