GATAVOT

Uzpūstās kvinojas un sēklu batoniņi

Izrādās, ka kvinoja labi iederas arī saldumos
5 personām
Pagatavošanas laiks — 
45 min
Vegānisks
5 personām
PAgatavošanas laiks:
45 min
Vegānisks

Jā, kvinoju var nopirkt arī uzpūstā veidā. Un, jā, es zinu, ka lielākā daļa no jums visticamāk nekad par tādu nav pat dzirdējuši. Jau kādu laiku atpakaļ ārzemju blogos redzēju vārdus puffed quinoa, bet likās, ka līdz mums tāds produkts nemaz neatnāks. Bet izrādās, ka ir atnācis! Pamanīju to veikalā un uzreiz sapratu, ka gribu pamēģināt to ielikt kādā veselīgā našķī. Un sanāca vienkārši nereāli garšīgi. Un atkal tās dateles un zemesriekstu sviests. Bet nu sāciet pierast. Abi šie produkti man vienmēr ir mājās, un no tiem abiem var pagatavot episksus saldumus.

Bet vispār uzpūstās kvinojas paciņa nav pat pusē, esmu iedvesmota arī citiem našķu eksperimentiem! Šoreiz piedāvātajiem batoniņiem ir divi varianti – slinkais un čakarīgais. Slinkajā variantā vienkārši nopērc tumšo šokolādi veikalā, bet čakarīgajā (kas patiesībā it nemaz nav čakarīgs) pagatavo šokolādi pats! Tici man, tas ir daudz vienkāršāk, kā izklausās, un daudz garšīgāk par veikala šokolādi.

Pagaidām uzpūsto kvinoju esmu manījusi Dabas Stacijā un Gemosā. Ja kāds no jums tiešām šo produktu nopērk un pamēģina šo recepti, dodiet ziņu, kā patīk!

Šādi izskatās uzpūstā kvinoja
  • 140 g dateļu
  • 50 ml karsta ūdens
  • 250 g zemesriekstu sviesta
  • 25 g uzpūstās kvinojas (es izmanoju šīs)
  • 50 g smalki sakapātu mandeļu
  • 25 g saulespuķu sēkliņu
  • 25 g ķirbju sēkliņu
  • Šķipsna sāls
  • 100 g tumšās šokolādes VAI
  • 80 g kakao sviesta
  • 3 ēdamkarotes kļavu sīrupa
  • 4 ēdamkarotes kakao pulvera

  • Dateles un ūdeni liec blenderī vai virtuves kombainā un sablendē līdz pastas konsistencei. Ja dateles ir ļoti cietas, vari tās pirms blendēšanas 10 minūtes pamērcēt vārošā ūdenī.
  • Pievieno blenderī zemesriekstu sviestu un vēlreiz sablendē, līdz izveidojas viendabīga masa.
  • Bļodā samaisi uzpūsto kvinoju, sakapātās mandeles, saulespuķu un ķirbju sēkliņas, un sāli.
  • Pie sausajām sastāvdaļām pievieno dateļu – zemesriekstu masu un kārtīgi izmaisi, lai izveidojas viendabīga masa.
  • Garenas formas vai kvadrāta formas trauku izklāj ar cepampapīru vai pārtikas plēvi. Pagatavoto batoniņu masu liec traukā, kārtīgi izlīdzini un saplacini, lai virsma būtu maksimāli līdzena.
  • Ja izmanto gatavo šokolādi, tad to izkausē ūdens peldē un izsmērē pa batoniņu masas virsmu. Liec saldētavā sastingt uz 15 minūtēm vai līdz šokolāde sacietējusi.
  • Ja vēlies pagatavot savu šokolādi, tad ūdens peldē izkausē kakao sviestu un noņem bļodiņu no karstuma. Iemaisi kakao pulveri un kļavu sīrupu. Pagatavoto šokolādi pārlej pār batoniņiem, un liec trauku saldētavā uz 15 minūtēm vai līdz šokolāde sacietējusi.
  • Kad šokolāde sacietējusi, sagriez batoniņus taisnstūra formās. Uzglabā ledusskapī vai sasaldē, ja vēlies paglabāt ilgākam laikam.