GATAVOT

Svaigie ābolu – karameļu groziņi

Ēdīsim kūkas un ābolus
5 personām
Pagatavošanas laiks — 
1H
Vegānisks
5 personām
PAgatavošanas laiks:
1H
Vegānisks

Āboli ir jāēd. Jo vairāk, jo labāk. Un kā jau mēs visi zinām, arī kūkas ir jāēd. Ēdīsim ābolus un kūkas.

10 maziem groziņiem vajadzēs:

  • 300 g dateļu
  • 150 g mandeļu
  • 25 g kokosriekstu skaidiņu
  • 200 ml ūdens (vai arī pēc izvēles)
  • 4 nelieli āboli
  • 1/2 tējkarote kanēļa
  • Šķipsniņa sāls
  • 150 gramus dateļu liec bļodiņā un aplej ar siltu ūdeni. Atstāj mērcēties, kamēr gatavosi groziņu pamatni.
  • Liec atlikušās dateles, mandeles un kokosriekstu skaidiņas virtuves kombainā. Pievieno pāris ēdamkarotes ūdens, lai viss labi sablenderētos un samal, līdz viss ir savēlies ķepīgā masā.
  • Mazās mafinu formiņas izklāj ar pārtikas plēvi. No mīklas savel nelielas bumbiņas, liec formiņās un ar pirkstiem izlīdzini, lai mīkla izklātu formiņu pamatni un sānus. Ja tev mājās ir tikai lielās mafinu formas, tad izklāj mīklu tā, lai sāni būtu līdz pusei noklāti ar mīklu.
  • Liec formiņas ledusskapī, kamēr gatavosi pildījumu.
  • Nolej datelēm ūdeni un liec tās virtuves kombainā kopā ar sāli un kanēli. Pamazām maļot dateles, lej klāt ūdeni, līdz izveidojas karamelei līdzīga konsistence.
  • Ābolus sagriez mazos gabaliņas, liec bļodiņā un pārlej ar dateļu mērci. Samaisi.
  • Izņem formiņas no ledusskapja un pildi katru groziņu ar lielu ēdamkaroti ābolu masas. Liec groziņus saldētavā uz pusstundu. Pirms ēšanas atlaidini 10 minūtes istabas temperatūrā.