GATAVOT

Spageti ar kvinojas kotletītēm tomātu mērcē

Draugiem jāēd kopā
4 personām
Pagatavošanas laiks — 
1H
Vegānisks
4 personām
PAgatavošanas laiks:
1H
Vegānisks

Es esmu pārliecināta, ka draugiem ir jāēd kopā. Jo biežāk, jo labāk. Arī svešiniekiem jāēd kopā, lai kļūt par draugiem. Parasti tā ir mana taktika – kad vēlos ar kādu cilvēku labāk iepazīties, es uzaicinu viņu vakariņās. Kopīgām maltītēm piemīt liels spēks cilvēkus saliedēt un satuvināt. Nu labi, tur pie vainas var būtu arī kāda vīna glāze.

  • 150 g kvinojas
  • 250 g konservētu turku zirņu
  • 2 ēdamkarotes pilngraudu kviešu miltu
  • 1 ēdamkarote oregano jeb raudenes
  • 2 sīpoli
  • 3 ķiploka daiviņas
  • Sāls pēc garšas
  • 1 mazs burkāns
  • 1 tievs selerijas kāts
  • 1/2 ēdamkarote timiāna
  • 2 "Biona" konservēto tomātu bundžiņas (meklē veikalā Biotēka)
  • 100 ml ūdens
  • 3 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 1 liela lapu kāposta lapa
  • Pasta spageti
  • Sāc ar kvinojas pagatavošanu. Noskalo kvinoju sietiņā zem tekoša ūdens. Liec katliņā, pievieno 300 ml ūdens un liec vārīties. Kad ūdens sāk aktīvi burbuļot, nogriez uguni uz pašu mazāko, uzliec katliņam vāciņu un atstāj kvinoju uz apmēram 15 minūtēm, lai uzbriest. Visam ūdenim vajadzētu uzsūkties.
  • Turku zirņus sablenderē. Liec bļodā, pievieno kvinoju, miltus, raudeni un kārtīgi izmaisi.
  • Sakapā vienu sīpolu un apcep uz pannas kādas 5 minūtes. Tad pievieno to kvinojas masai kopā ar sakapātu ķiploku. Kārtīgi izmaisi, līdz izveidojusies nedaudz lipīga, viendabīga masa.
  • Uzkarsē pannā nedaudz eļļu. No kvinojas masas veido nelielas bumbiņas. Liec tās uz sakarsētas pannas un ar lāpstiņu mazliet saplacini, lai izveidojas mazas, bet ne pārāk plānas kotletītes. Cep, līdz brūnas un kraukšķīgas no abām pusēm.
  • Paralēli uzvāri spageti.
  • Kad kotletītes gatavas, tajā pašā pannā pagatavo mērci. Sakapā sīpolu, seleriju un burkānu. Liec cepties kopā ar timiānu apmēram 10 minūtes. Ik pa laikam apmaisi, lai nepiedeg.
  • Pievieno dārzeņiem konservētos tomātus, tomātu pastu un ūdeni. Sakapā lapu kāpostu (tikai atceries izgriezt cieto kātiņu) un pievieno mērcei. Pasautē visu vēl kādas 5 minūtes.
  • Beigās pievieno mērcei sāli un izvārītos spageti. Izmaisi, lai pasta kārtīgi sajauktos ar mērci. Kārto pa virsu kvinojas kotletītes un pasniedz.