GATAVOT

Siltais ābolu sacepums

Mūsu ģimenē visbiežāk gatavotais deserts
6 personām
Pagatavošanas laiks — 
1H
Vegānisks
6 personām
PAgatavošanas laiks:
1H
Vegānisks

Vispār es parasti cenšos cilvēkiem neteikt, ko viņiem vajadzētu darīt, bet šoreiz tā vien gribas jums visiem teikt – ātri ejiet uz veikalu pēc āboliem un uzceptiet šito! Bet es tā neteikšu. Jo nav pieklājīgi cilvēkus komandēt.

Ābolu masai:

  • 7 lieli āboli
  • 1/2 citrona sula
  • 70 ml ūdens
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 3 ēdamkarotes miltu
  • 100 g medus

Virskārtai:

  • 100 g auzu pārslu
  • 200 g miltu
  • 150 g tumši brūnā cukurniedru cukura
  • 100 g sakapātu mandeļu vai citu riekstu
  • 150 ml olīveļļas vai kokosriekstu eļļas
  • 1/2 tējkarote kanēļa
  • Šķipsniņa sāls
  • Uzkarsē krāsni uz 180-200 grādiem. Ābolus nomizo, sagriez mazos gabaliņos un liec bļodā.
  • Pie āboliem pievieno visas pārējās ābolu masas sastāvdaļas un kārtīgi izmaisi.
  • Cepamtrauku iezied ar eļļu un liec tajā ābolu masu.
  • Izmazgā bļodu un liec tajā visas virskārtas sastāvdaļas. Samaisi, lai izveidojas viendabīga masa. Klāj pa virsu āboliem cepampannā.
  • Liec cepties krāsnī 40 minūtes. Pēc izņemšanas no krāsns ļauj kādas 20 minūtes padzesēties. Bet, ja nevari nociesties, ēd uzreiz.
  • Pasniedz kopā ar saldējumu vai ēd tāpat.