GATAVOT

Rīsu nūdeļu salāti ar zemesriekstu mērci

Ar draugiem ēdiens vienmēr garšīgāks
2 personām
Pagatavošanas laiks — 
30 min
Vegānisks
2 personām
PAgatavošanas laiks:
30 min
Vegānisks

Man ir tāda draudzene, ar kuru varam stundām kopā klusēt, stundām runāt, kopā izsmieties un arī paraudāt, ja vajag. Satikāmies, ļāvām bērniem savā nodabā dzīvoties un pagatavojām pusdienās krāsainus salātus. Un tad ilgi, ilgi ēdām, izrunājām visu pasauli un vēl mazliet. Baigi foršas tādas pēcpusdienas. Ar draugiem vispār ēdiens garšīgāks. Un dzīve arī.

Recepte tapusi sadarbībā ar cesars.lv.

  • 150 g rīsu nūdeļu
  • 1 liels burkāns
  • 1/3 garā gurķa
  • 1 liels avokado
  • Liela bunte dažādu svaigu zaļumu (man patīk kombinācija baziliks, koriandrs un piparmētra)
  • 5 redīsi
  • 100 g saldētu, lobītu edamame pupiņu
  • 1 sarkanais čili (var nelikt, ja nevēlies asu)
  • Liela sauja zemesriekstu

Mērcei:

  • 1 ēdamkarote zemesriekstu sviesta
  • 1 ēdamkarote Kikkoman bio sojas mērces
  • 2 ēdamkarotes rīsu etiķa
  • 1 ēdamkarote dateļu sīrupa vai cita saldinātāja
  • 3 ēdamakrotes ūdens
  • Maza šķipsniņa sāls
  • Rīsu nūdeles liek traukā un tām pārlej pāri vārošu ūdeni. Atstāj uz 5-10 minūtēm, tad noskalo aukstā ūdenī un atliek malā.
  • Burkānu nomizo un ar mizojamo nazi sagriež plānās "lentītēs", gurķi, redīsus un čili sagriež plānās ripiņās. Avokado sagriež gabaliņos. Zaļumus vai nu sakapā vai saplēš ar rokām.
  • Edamame pupiņas aplej ar siltu ūdeni un nedaudz atsāj, lai tās atkausējas.
  • Sakarsētā pannā bez eļļas apgrauzdē zemesriekstus, līdz tie apbrūnējuši. Pēc tam tos ar nazi sakapā.
  • Visas mērces sastāvdaļas liek blenderī un sablendē. Mērci pagaršo un pielabo, ja vēlies skābāku vai saldāku. Var pielikt vēl zemesriekstu sviestu, ja vēlies krēmīgāku, vai ūdeni, ja vēlies šķidrāku mērci.
  • Noskalotās nūdeles samaisa ar sagrieztajiem dārzeņiem, zaļumiem un pupiņām. Pārlej mērci un visu ar rokām uzmanīgi izmaisa.
  • Pa virsu pārkaisa grauzdētos zemesriekstus un zaļumus, ja palikuši pāri.