GATAVOT

Rīsu nūdeles krēmīgā zemesriekstu mērcē

Nenormāli garšīgi
4 personām
Pagatavošanas laiks — 
30 min
Vegānisks
4 personām
PAgatavošanas laiks:
30 min
Vegānisks

Nenormāli garšīgi.
Pie šī teikuma es arī gribēju apstāties un vairs neko nerakstīt. Bet Aigars teica, ka vajagot kaut ko interesantāku. Nu tad es varu pastāstīt, ka šo ēdienu nošpikoju no kādas kafejnīcas ēdienkartes. Sanāca nenormāli garšīgi.

  • 350 g rīsu nūdeļu
  • 120 ml ūdens, kas palicis pāri no nūdeļu gatavošanas
  • Eļļa cepšanai
  • 1 sīpols
  • Ingvers apmēram 1/2 īkšķa lielumā
  • 1 sarkanais čili
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 400 ml kokosriekstu piena
  • 1 tējkarote karija pulvera
  • 2 ēdamkarotes sojas mērces
  • 120 g zemesriekstu sviesta
  • 1,5 laima sula
  • Sauja sakapātu lociņu
  • Pasniegšanai – svaigs koriandrs, grauzdēti zemesrieksti
  • Sāc ar nūdeļu pagatavošanu – seko instrukcijai uz nūdeļu paciņas. Atceries pataupīt 120 ml ūdens, kas paliek pēc nūdeļu pagatavošanas!
  • Sīpolu sakapā un katliņā apcep apmēram 5 minūtes, līdz sīpola gabaliņi kļūst caurspīdīgi. Ingveru, čili un ķiploku arī sakapā, pievieno katliņā pie sīpola un maisot apcep visu vēl 3 - 5 minūtes.
  • Tad pievieno kokosriekstu pienu, ūdeni no nūdelēm, zemesriekstu sviestu, karija pulveri, laima sulu, sojas mērci un aktīvi maisi apmēram 3 minūtes, līdz izveidojusies viendabīga, krēmīga mērce.
  • Liec nūdeles klāt mērcei un kārtīgi izmaisi, lai visas nūdeles būtu noklātas ar mērci. Iemaisi arī sakapātos lociņus. Pievieno nedaudz sāli, ja vēlies.
  • Pasniedzot pārkaisi nedaudz zemesriesktus un svaigu koriandru.