GATAVOT

Rīsi ar dārzeņiem un olu

Kad ledusskapī nekā nav..
2 personām
Pagatavošanas laiks — 
25 min
Veģetārs
2 personām
PAgatavošanas laiks:
25 min
Veģetārs

Šī man nejauši sanāca kā īsta "ledusskapja tīrīšanas" maltīte. Dienā, pirms devos uz veikalu pēc pārtikas nedēļai, ledusskapī bija dažas olas, auksti rīsi un visādi dārzeņu atlikumi, kas prasījās uz apēšanu. Neizklausās diez ko apetelīgi, ne?

Bet patiesībā šī bija viena no labākajām pēdējā laika maltītēm mūsmājās. Super vienkārši, ātri, mega garšīgi un iespējams pielāgot atkarībā no tā, kas tajā brīdī ir ledusskapī vai saldētavā. Man te vēl gribētos klāt zaļos zirnīšus, kādu brokoli vai papriku. Bet to īstenošu pilnā ledusskapja dienās.

  • Eļļa vai sviests cepšanai (es izmantoju gī sviestu)
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • ~1/4 no neliela kāposta
  • 1 burkāns
  • 4 olas
  • 350 g vārītu, aukstu rīsu (es izmantoju basmati rīsus)
  • 1.5 ēdamkarote grauzdētu sezama sēklu eļļas
  • Sula no 1/2 laima
  • 1 ēdamkarote sojas mērces
  • Lociņu buntīte
  • Šķipsna sāls
  • Ja vēlies – kāda asā čili mērcīte
  • Sīpolu un ķiploku sakapā, kāpostu sagriež plānās strēmelēs, burkānu sarīvē vai sagriež plānās standziņās.
  • Dārzeņus apcep pannā, līdz tie apbrūnējuši – aptuveni 12 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
  • Bļodiņā sakuļ olas. Pannas vidū ar lāpstiņu atbrīvo vietu – dārzeņus sastumj pannas malās. Pannas vidū lej olas, ļauj tām nedaudz pacepties, tad ar lāpstiņu maisa, līdz izveidojas olu kultenis.
  • Tad pannā pievieno atdzesētos rīsus, pievieno sezama eļļu, laima sulu, sojas mērci, samaisa un turpina visu cept vēl apmēram 5–10 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
  • Lociņus sakapā un iemaisa rīsos kopā ar sāli.
  • Rīsus pasniedz bļodiņās, ja vēlies – iemaisi nedaudz kādu aso čili mērcīti.