GATAVOT

Pupiņu tako ar avokado krēmu

Krāsas, garšas, aromāti
3 personām
Pagatavošanas laiks — 
45 min
Veģetārs
3 personām
PAgatavošanas laiks:
45 min
Veģetārs

Es mīlu meksikāņu ēdienu. Tā spilgtās krāsas, sulīgos aromātus, garšu daudzveidību, bet tajā pat laikā godīgu vienkāršumu. Neesmu bijusi Meksikā un noteikti nepretendēju būt par šīs valsts virtuves ekspertu, tomēr meksikāņu ēdienus gatavojam ļoti bieži, jo tos var variēt gan veģētārās, gan vegāniskās versijās, kā arī tie vienmēr ir pilni ar dārzeņiem un garšvielām, kas man ir ļoti svarīgi.
Nezinu, kā tas notika, bet šis ir mans pirmais mēģinājums gatavot Meksikas virtuves klasiku tako. Pagatavoju un nožēloju, ka neizdarīju to jau krietni agrāk. Tik ārkārtīgi viegli pagatavojams ēdiens, pilns ar svaigām garšām un aromātiem. Perfekti piemērots filmu vai spēļu vakariem draugu lokā, kur katrs var pats pildīt savu tako laiviņu ar izvēlētajiem pildījumiem.

  • 10 tako laiviņas
  • Eļļa cepšanai
  • 1 sīpols
  • 1 tējkarote kumīna sēklu
  • 1/2 tējkarote kūpinātas paprikas pulvera
  • 1/2 tējkarote čili pulvera (vai vairāk)
  • 500 g konservētas, noskalotas sarkanās pupiņas
  • 400 g konservētu tomātu
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 100 ml ūdens
  • 4 mazi avokado
  • 3 ēdamkarotes bezpiedevu jogurta
  • Sauja svaiga koriandra + pasniegšanai nedaudz
  • 1 laima sula
  • Sāls pēc garšas
  • 1 maza romiešu salātu galviņa
  • 1 tomāts
  • 1 dzeltena paprika
  • 1 mazs sarkanais sīpols
  • Sīpolu sakapā un apcep pannā nelielā eļļas daudzumā apmērm 5 – 7 minūtes. Pievieno kumīnu, kūpināto papriku, čili pulveri, samaisa un pacep vēl minūti.
  • Pannā pievieno pupiņas, konservētus tomātus, ūdeni, tomātu pastu un škipsnu sāls. Izmaisa un uz nelielas uguns pasautē visu 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
  • Blenderī liek avokado mīkstumu, jogurtu, laima sulu un svaigu koriandru. Blendē, līdz viss labi sablendējies un iegūts krēms.
  • Romiešu salātus sagriež nelielos gabalos, tomātus un papriku sagriež kubiņos, sīpolu sagriež plānās šķēlītēs.
  • Katrā tako laiviņā liek pa 2 ēdamkarotēm tomātu – pupiņu maisījuma, pa virsu liek lielu karoti avokado krēma un dārzeņus – salātus, tomātu un paprikas gabaliņus, sīpola šķēlītes un svaiga koriandra lapiņas.
  • Ja avokado krēms palicis pāri, arī to vēl uzliek tako pa virsu mazās piciņās.