GATAVOT

Pufīgās griķu – banānu pankūciņas

Mīkstas, pufīgas un saldas
1 personai
Pagatavošanas laiks — 
15 min
Veģetārs
1 personai
PAgatavošanas laiks:
15 min
Veģetārs

Neskatoties uz to, ka mums mājās ir viens aktīvs pusotrgadnieks, rīti mūsmājās ir samērā lēni. Kad Augusts pamostas, nekad uzreiz nelecam no gultas laukā (te gan laikam pie vainas tas, ka mums abiem ar Aigaru ļoti patīk pagulēt ilgāk). Vienmēr paņemam Augustu no rītiem sev blakus un kādu pusstundu tā visi vēl pavārtāmies. Pēdējā laikā Augusts arī ņem līdzi savas mīļākās grāmatiņas, kas nozīmē, ka varam izspiest vēl 5 minūtes miega.
Virtuvē gan man jābūt mega ātrai, jo ilgā vārtīšanās pa gultu nozīmē vienu ļoti izsalkušu bērnu. Un mēs zinām, kādi ir bērni, kad viņi ir izsalkuši, vai ne? Tad nu viens no visātrākajiem ēdieniem, ko varu pagatavot ir šīs pankūkas. Sastāvdaļas mājās vienmēr ir, un mīklu var pagatavot 3 minūtēs. Tās ir mīkstas, pufīgas, saldas un ļoti garšīgas. Kopā ar kļavu sīrupu vispār norauj jumtu. Šorīt Augusts bija tādā sajūsmā par šīm pankūkām, ka vēl ilgi pēc brokastīm tipināja uz pirkstgaliem un laimīgs ķiķināja. Es daru tāpat pēc ļoti garšīgas maltītes.

  • 1 banāns
  • 1 ola
  • 50 g griķu miltu
  • 1/2 tējkarote kanēļa
  • 1/2 tējkarote sodas
  • 3 ēdamkarotes ūdens
  • Banānu kārtīgi saspaida ar dakšiņu. Pievieno olu un samaisa.
  • Banānam un olai pievieno pārējās pankūku sastāvdaļas un kārtīgi izmaisa.
  • Pannā uzkarsē nedaudz eļļas un ar ēdamkaroti liek mīklu uz pannas, veidojot mazas pankūciņas.
  • Cep, līdz apbrūnējušas no abām pusēm.