GATAVOT

Pavasara nūdeļu salāti ar zemesriekstu mērci

Varavīksne šķīvī
1 personai
Pagatavošanas laiks — 
30 min
Vegānisks
1 personai
PAgatavošanas laiks:
30 min
Vegānisks

Jau sen gribēju pagatavot šos salātus, bet kaut kā laika apstākļi un mūžīgais aukstums un pelēkums neļāva izpausties tālāk par zupām un sautējumiem. Un šodien jau bija tik silts, salīdzinot ar Lieldienu sniega vājprātu, ka ļāvu Augustam spēļu laukumiņā patusēt bez cimdiem (jo tos saslapināja, izpētot peļķes). Par to gan izpelnījos zīmīgus skatienus no pāris tantēm un teikumu "vai, tev jau rociņas nosalušas, vai ne".
Bet nu šis stāsts nav par tantēm un nosalušām rokām, bet gan par to, ka beidzot gribas ēst svaigi un krāsaini. Tad nu ēdam!

  • 80 g pagatavotu un atdzesētu nūdeļu (es izmantoju griķu nūdeles, bet droši var izmantot jebkādas)
  • 30 g sarkanās paprikas (apmēram 1/4 no paprikas)
  • 50 g sarkanā kāposta
  • 50 g burkāna (apmēram 1/2 burkāns)
  • 30 g svaiga gurķa
  • 1/2 avokado
  • Maza sauja svaiga koriandra lapiņu
  • Maza sauja sakapātu lociņu
  • Pasniegšanai – sezama sēklas vai grauzdēti zemesrieksti

Mērcei:

  • 2 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta
  • 1 ēdamkarote kļavu sīrupa
  • 1 ēdamkarote sojas mērces
  • 1 ēdamkarote sezama sēklu eļļas
  • Sula no 1/2 laima
  • 1/2 tējkarote malta ingvera
  • Šķipsna čili pulvera
  • Pavisam nedaudz sāls
  • Mazliet ūdens
  • Papriku sagriež strēmelēs, kāpostu sakapā, burkānu sarīvē, gurķi sagriež ripiņās. Avokado sagriež šķēlītēs un zaļumus sakapā.
  • Visus dārzeņus un zaļumus samaisa kopā ar pagatavotām un atdzesētām nūdelēm.
  • Visas mērces sastāvdaļas, izņemot ūdeni, bļodiņā kārtīgi samaisa. Pievieno pavisam nedaudz ūdens, lai mērce būtu krēmīga, bet ne pārāk bieza.
  • Salātiem pārlej mērci, pārkais sezama sēkliņas vai zemesriekstus un pasniedz.