GATAVOT

Pavasara kartupeļu – sparģeļu salāti

Īsts komforts ne salāti
5 personām
Pagatavošanas laiks — 
40 min
Vegānisks
5 personām
PAgatavošanas laiks:
40 min
Vegānisks

Kartupeļu salāti ir kaut kas ģeniāls. Nopietni. Cilvēks, kurš pirmais izdomāja ielikt kartupeļus salātos, ir pelnījis medaļu. Tie ir ārkārtīgi garšīgi, sātīgi, maciņam draudzīgi un tos iespējams pagatavot neskaitāmās variācijās. Jo rosols nav vienīgie "salāti", kuros var likt kartupeļus. Paskaties, kādi dārzeņi un zaļumi dotajā brīdī ir sezonā, pievieno garšīgu mērcīti un aiziet!

  • 900 g mazo kartupelīšu
  • Rozmarīna zariņš
  • Eļļa cepšanai
  • 200 g sparģeļu
  • 10 redīsi
  • ½ garā gurķa
  • 80 g lociņu

Mērcei

  • 100 g dažādu zaļumu pēc izvēles (piem., pētersīļi, baziliks, selerija)
  • 3 tējkarotes kaperu
  • 50 ml ūdens
  • 5 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 ēdamkarotes ābolu etiķa
  • Šķipsniņa sāls
  • Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Mazos kartupelīšus nedaudz apslaka ar eļļu, pievieno svaigu rozmarīnu un liek cepties krāsnī uz 25 minūtēm vai līdz tie mīksti. Ja izmanto lielākus kartupeļus, tos sagriež mazākos gabalos. Pēc tam kartupeļus atdzesē.
  • Sparģeļus liek tvaicēties tam paredzētā sietiņā 5 minūtes vai līdz tie mīksti, bet vēl nedaudz kraukšķīgi.
  • Visas mērces sastāvdaļas sablendē, līdz izveidojas viendabīgas konsistences mērce.
  • Kartupelīšus un sparģeļus pārgriež uz pusēm un liek bļodā. Pievieno gabaliņos sagrieztus redīsus, gurķi un sakapātus lociņus. Beigās pievieno mērci un izmaisa.