GATAVOT

Pasta ar riekstu krējumu un ceptām sēnēm

Griķi, krējums un sēnes – kā cimdiņš ar rociņu
2 personām
Pagatavošanas laiks — 
30 min
Vegānisks
2 personām
PAgatavošanas laiks:
30 min
Vegānisks

Nesen veikals Biotēka iedeva man izmēģināt griķu pastu, kurai briedu ilgi un beidzot nobriedu. Un labi vien ir, jo garšo izcili. Pirms gatavošanas domāju – ko es vēlētos ēst ar griķiem? Bet, protams, ka krējumu un ceptas sēnes. Tā nu tapa šis. Mana vīra lielākais ēdiena murgs (viņam negaršo ne griķi, ne sēnes).
Šai pastai, atšķirībā no citām bezglutēna alternatīvajām pastām, ir patīkama konsistence, kas vairāk atgādina pilngraudu spagetti nevis jocīgas krāsas putru. Garša, kā jau nosaukumā minēts – ļoti griķīga, kas man personīgi patīk. Jo man patīk griķi. Nu tā ļoti.

  • 150 g Indijas riekstu + 200 ml ūdens
  • 1/2 citrona sula
  • 1 tējkarote ķiploku pulvera
  • 250 g šampinjonu
  • 1/2 no liela purava
  • Sāls pēc garšas
  • Amisa griķu spagetti no veikala Biotēka (var aizvietot ar pilngraudu spagetti)
  • Indijas riekstus izmērcē ūdenī 30 minūtes (ja ir jaudīgs blenderis, tad var nemērcēt).
  • Liec izmērcētos riekstus blenderī, pievieno ūdeni, citrona sulu, ķiploku pulveri un sāli un sablendē līdz krēmīgai krējuma konsistencei. Pagaršo un pievieno vēl sāli vai citrona sulu, ja vēlies.
  • Sēnes un puravu sagriez plānās šķēlītēs. Apcep tos pannā, līdz sēnes apbrūnējušas (man patīk tādas ritīgi apbrūninātas) un puravi mīksti. Pievieno nedaudz sāls.
  • Izvāri griķu pastu (vai citu izvēlēto pastu) pēc instrukcijas uz iepakojuma. Griķu pasta pēc instrukcijas jāvāra 8 minūtes, bet es vārīju kādas 12 minūtes, tad pasta bija pietiekami mīksta.
  • Kārto pastu uz diviem šķīvjiem, bagātīgi iemaisi riekstu krējumu un pa virsu liec ceptās sēnītes ar puraviem. Dekorē ar zaļumiem.