GATAVOT

Pasta ar krāsnī ceptu tomātu – ķiploku mērci

Jo tomātu sezona ir jāsvin
2 personām
Pagatavošanas laiks — 
1H
Vegānisks
2 personām
PAgatavošanas laiks:
1H
Vegānisks

Tas laiks ir pienācis. Pamazām jāsāk atvadīties no tomātiem. Labi, ka rudenī ir ķirbis, citādāk es nezinu, kā pārdzīvotu šo drīzo šķiršanos.

  • 700 g sarkano tomātu
  • 1 ēdamkarote olīveļļas + cepšanai
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 1 sarkanais sīpols
  • 1 liela lapu kāposta (kale) lapa
  • 250 ml dārzeņu buljona vai ūdens
  • Pa 1/2 ēdamkarotei no kaltēta rozmarīna, timiāna un oregano
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • Pasta pēc izvēles
  • Uzkarsē cepeškrāni uz 180 grādiem. Tomātus un ķiplokus sagriez mazākos gabalos, liec cepampannā, apslaki ar olīveļļu un liec cepties krāsnī uz 35 – 40 minūtēm.
  • Sīpolu sakapā un apcep pannā apmēram 5 minūtes. Tad pievieno krāsnī ceptos tomātus un ķiplokus, buljonu, garšvielas.
  • Lapu kāposta lapai izņem cieto kātiņu (noplēs lapas no kātiņa) un pašu lapu sakapā. Pievieno pannā pie mērces. Uz nelielas uguns maisot sautē visu vēl 10 minūtes. Beigās pievieno sāli un piparus.
  • Pasniedz ar savu mīļāko pastu. Siera draugi var pārkaisīt kādu cietā tipa sieru. Arī kazas siers labi iederētos.