GATAVOT

Paprikas – kabaču sautējums ar turku zirņiem

Draugiem ir jāēd kopā
3 personām
Pagatavošanas laiks — 
1H
Veģetārs
3 personām
PAgatavošanas laiks:
1H
Veģetārs

Daudzreiz jau šito esmu teikusi, bet turpināšu teikt vēl un vēl – draugiem ir jāēd kopā. Ir un viss. Aicini ciemos, ej ciemos pats un pavadiet garus vakarus pie garšīgas maltītes un sarunām. Jo vasaras beigās tie arī būs tie mirkļi, ko visvairāk atcerēsimies. Nevis kā vieni paši ātri aprijām pusdienas birojā pie galda. Atcerēsimies draugus, sarunas, smieklus un piknikus. Un ēdiens vienmēr garšo labāk foršā kompānijā.

  • Olīveļļa cepšanai
  • 2 mazi sarkanie sīpoli
  • 1,5 paprika (es izmantoju sarkano un dzelteno)
  • 1/2 maza kabacīša
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1/2 tējkarote kaltētas salvijas
  • 3 lauru lapas
  • 2 mazās bundžas konservētu tomātu
  • 1 bundža (400 g) konservētu turku zirņu
  • 10 zaļās olīvas
  • 1 ēdamkarote balzamiko etiķa
  • Sāls pēc garšas
  • Pasniegšanai – rīsi vai kuskuss, svaigi pētersīļi, fetas vai cits aitas/kazas siers
  • Sīpolus sagriez plānās šķēlītēs un apcep uz pannas 5 minūtes, līdz sīpoli kļūst mīksti.
  • Sagriez papriku un cukini tādos gabalos, kā vēlies (man patīk, ka dārzeņi paliek nedaudz kraukšķīgi, tāpēc es griežu palielos gabalos). Pievieno dārzeņus pannā pie sīpoliem kopā ar lauru lapām un salviju. Uz nelielas uguns maisot pasautē visu apmēram 12 – 15 minūtes.
  • Olīvas sagriez ripiņās, ķiploku sakapā. Pievieno tos pannā pie dārzeņiem kopā ar konservētajiem tomātiem, balzamiko etiķi un turku zirņiem. Ik pa laikam apmaisot, sautē visu vēl 20 minūtes, vai līdz dārzeņi kļuvuši mīkstāki. Ja vēlies vēl mīkstākus, tad sautē nedaudz ilgāk. Pievieno sāli pēc garšas.
  • Sautējumu pasniedz ar rīsiem vai kuskusu, pārkaisi ar sakapātiem pētersīļiem un, ja vēlies, pārdrupini nedaudz fetas siera.