GATAVOT

Napoleons & Bonaparts

Valsts svētkiem par godu
6 personām
Pagatavošanas laiks — 
Ilgi
Vegānisks
6 personām
PAgatavošanas laiks:
Ilgi
Vegānisks

Šodien ir valsts svētki. Tad nu es, Rihards un Rolands patiešām centāmies pagatavot ko šīs dienas cienīgu. Rihards māk pagatavot niknāko napoleonu pilsētā, un, protams, Napoleonam pienākas blakus silts Bonaparta dzēriens. Jāatzīst, ka šī būs sarežģītākā recepte, kādu mēs jums jebkad piedāvāsim. Nekad vairs nekas nebūs tik sarežģīts. Piedodiet, ja mēs kādu esam sāpinājuši ar savu sarežģītību. Jaunnedēļ atrgriezīsimies pie pikuča cienīgām receptēm.

Šo kūku ir labi taisīt dienu iepriekš, lai tā labi sasūktos, un būtu tāda mikla un patīkama nākamajā rītā.

—Aigars Mamis

Napoleons
  • 3 kārtainās mīklas iepakojumi
  • 2 tofu (zīdaino "silken")
  • 2 kokospriekstu pieni (bet jālieto tikai tā biezā daļa. Šķidro met ārā)
  • Krūze brūnā cukura
  • 2 tējkarotes vaniļas extrakts
  • Zapte (pēc izvēles, bet iesakām sarkanu)
  • Ogas (pēc izvēles. Var arī vispār nelikt augšā neko)
  • Lielā bļodā samaisi tofu ar cukuru, to kokosriekstu pienu un vaniļas ekstraktu. Tā, lai konsistence būtu extra-smooth. Kad tas ir, tad liec savu masu saldētavā uz 2h, vai ledusskapī uz ilgu laiku. Tā doma ir, lai tā masa savelkas nedaudz biezāka. Ja liec saldētavā, tad labi ik pa 20min drusku apmaisīt to masu.
  • Kamēr tā masa vēsinās, tikmēr sāc cept savas mīklas kārtas. Dabū to mīklu tādu plānu(skat bildi), un sadursti viņā caurumiņus, lai viņa pārāk nepiepūšās. Taisi kādas 4 vai 5 kārtas ar mīklu.
  • Mīklas kārtas jāliek krāsnī uz 180° kādas 15min. Vislabāk cept katru kārtu atsevišķi.
  • Kad mīklas kārtas saceptas, tad liekam visu kopā. Mīkla, krēms, mīkla, zapte, mīkla, krēms, mīkla zapte, mīkla, krēms.
  • Svarīgi, lai visa tā kūka tek un viss līst pa visām malām ārā. Uzliec augšā ogas beigās, vai drupačas, vai mandeles vai bekonu. Ieliec ledusskapī savilkties uz vairākām stundām, vai ideāli — uz nakti.
  • Īstenībā jau nav nekas tik sarežģīts, bet tas viss vienkārši prasa daudz laika.
Bonaparts
  • Bonaparts
  • Ābolu sula
  • Kanēļa standziņas
  • Krustnagliņas (shoutout)
  • Uzsildi ābolu sulu kopā ar kanēļa standiņām un krustnagliņām.
  • Salej silto sulu glāzēs un pielej klāt bonīti.