GATAVOT

Načo čipsi ar pupiņām un sieru

Lai padalītos ar draugiem
6 personām
Pagatavošanas laiks — 
40 min
Veģetārs
6 personām
PAgatavošanas laiks:
40 min
Veģetārs

Līdz ar gaišajiem pavasara vakariem nevaru nedomāt par piknikiem un dārza ballītēm, kuras jau pavisam drīz kļūs par neatņemamu vasaras sastāvdaļu. Un līdz ar domu par ballītēm, nevaru arī nedomāt par visu garšīgo ēdienu, ko ēdīsim. Tā domādama, atcerējos par vienu super vienkāršu, bet pēc skata iespaidīgu ēdienu, kas ir vienkārši perfekts ballītēm un kopā būšanām – silti načo čipsi ar dažādām piedevām.

Kraukšķīgi čipsi, izkusis sieriņš, krēmīgs avokado un svaigais laims un dārzeņi – tas viss kopā rada perfekto dārza ballīšu uzkodu, kuru es ļoti ceru, ka Tu šovasar izmēģināsi!

  • 400 g načo kukurūzas čipsu
  • Eļļa cepšanai
  • 1 sīpols
  • 1 tējkarote kumina sēklu
  • 1 tējkarote maltu koriandra sēklu
  • ½ tējkarote čili pulvera (var vairāk, ja gribas asāku)
  • 500 g konservētu pupiņu
  • 400 g konservētu tomātu
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • Šķipsna sāls
  • 250 g sarīvēta labi kūstoša siera
  • 1 maza romiešu salātu galviņa
  • 1 dzeltena paprika
  • 2 tomāti
  • 1 mazs sarkanais sīpols
  • 2 avokado
  • Viena laima sula
  • Sauja svaiga koriandra lapiņu
  • 1 tējkarote kaltētas raudenes
  • Sīpolu sakapā un apcep pannā ~7 minūtes. Pievieno kuminu, koriandra sēklas, čili, samaisa un pacep vēl minūti. Tad pievieno noskalotas pupiņas, konservētos tomātus, tomātu pastu un sāli. Visu samaisa un pasautē 10 minūtes.
  • Krāsni sakarsē līdz 180 grādiem. Uz cepampannas, kas izklāta ar cepampapīru, liek kukurūzas čipsus. Vienmērīgi izklāj un virsū liek pagatavotās pupiņas tomātu mērcē. Visam pāri pārkaisa rīvēto sieru un liek cepties krāsnī uz 15 minūtēm, līdz siers izkusis.
  • Kamēr čipsi krāsnī, romiešu salātus sagriež nelielās strēmelēs, papriku, tomātus un sīpolu sakapā. Avokado sagriež šķēlēs.
  • Siltiem čipsiem pa virsu liek salātus, tad pārkaisa paprikas gabaliņus, tomātus un sīpolus. Beigās vēl uzliek avokado šķēlēs, apslaka ar laima sulu, pārkaisa ar koriandra lapiņām un kaltētu raudeni. Pasniedz siltus.