GATAVOT

Maizīte ar biezpiena krēmu un ceptiem tomātiem

Uzkoda ballītei vai īpašas brokastis
6 personām
Pagatavošanas laiks — 
40 min
Veģetārs
6 personām
PAgatavošanas laiks:
40 min
Veģetārs

Krāsnī cepti tomāti ir kaut kas fantastiski garšīgs jau pats par sevi, bet kombinācijā ar skābenu biezpiena krēmu un kraukšķīgu maizīti – vienkārši izcili.

Šīs maizītes gatavojām Dārzeņu Darbnīcās, un, man par pārsteigumu, šī vienkāršā recepte bija viens no favorītiem vairākiem meistarklašu dalībniekiem. Pagatavošana ir tik vienkārša, ka noteikti padosies ikvienam, bet iegūtās garšas liks domāt, ka pie plīts pavadīts krietns laiciņš.

Šī varētu būt superīga uzkoda kādā ballītē (īpaši kopā ar svaigu bageti!), bet tik pat labi šīs maizītes varētu priecēt mīļos kādās īpašās brokastīs.

  • 400 g ķirštomātu
  • 1 ķiploka galviņa
  • Pāris zariņi svaiga timiāna
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • Šķipsna sāls
  • 250 g biezpiena
  • 3 ēdamkarotes krēmsiera
  • Citrona miziņa no ¼ citrona
  • Sāls un melnie pipari
  • Maza buntīte svaiga bazilika
  • Grauzdētas maizes šķēles pasniegšanai
  • Krāsni sakarsē līdz 200 grādu temperatūrai.
  • Ķirštomātus pārgiež uz pusēm un liek uz cepampannas kopā ar notīrītām ķiploka daiviņām un timiāna lapiņām.
  • Tomātus apslaka ar olīveļļu, pārkaisa ar sāli, samaisa un liek ceties krāsnī 20–25 minūtes.
  • Blenderī liek biezpienu, krēmsieru, citrona miziņu un šķipsnu sāls. Blendē līdz krēmīgai tekstūrai.
  • Biezpiena krēmu smērē uz grauzdētas maizes šķēles, pa virsu liek ceptos tomātus. Pārkaisa ar svaigi maltiem melnajiem pipariem un sakapātu baziliku.