GATAVOT

Lieldienu sniker'olas

Labāk par kinderolām
4 personām
Pagatavošanas laiks — 
1H
Veģetārs
4 personām
PAgatavošanas laiks:
1H
Veģetārs

Bērnībā vienīgās olas, kas man garšoja, bija kinderolas. Katru gadu Lieldienās mamma lika apēst visai ģimenei vienu olu, kas sadalīta 5 daļās – katram ģimenes loceklim pa gabaliņam. Tad būšot saticība. Man tik ļoti negaršoja, ka savu gabaliņu parasti noslīcināju majonēzē un ātri noriju. Interesanti, ka tagad man vairs negaršo majonēze, bet olas gan tīri tā neko.
Šoreiz par saldajām olām. Šīs ir tik ļoti vienkāršas un tik ļoti garšīgas, ka noteikti būs forši brīvdienās gatavot kopā ar bērniem. Vienīgi, ja bērniem nav alerģijas no medus un zemesriekstiem. Tad gan labāk nevajag.

  • 250 g grauzdētu, sālītu zemesriekstu
  • 4 ēdamkarotes medus
  • 80 g tumšās šokolādes
  • 1 ēdamkarote kokosriekstu eļļas (var iztikt bez)
  • Dekorēšanai pēc izvēles – sēkliņas, ziedputekšņi, rieksti, šokolādes dekori u.c.
  • Zemesriekstus virtuves kombainā samal līdz smalkām drupačām. Pievieno medu un blendē, līdz izveidojas lipīga mīkla, no kuras var uztaisīt bumbiņu.
  • Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi un kokoseļļu.
  • No zemesriekstu – medus maisījuma ar rokām izveido 15 olu formas konfektes.
  • Katru konfekti aplej ar tējkaroti šokolādes. Nedaudz pagaidi, lai šokolāde sacietē un pārlej vēlreiz katrai oliņai tējkaroti šokolādes.
  • Dekorē pēc izvēles ar sakapātiem zemesriekstiem, ziedputekšņiem, kādām sēkliņām vai ko citu. Liec konfektes saldētavā uz 15 minūtēm, līdz šokolāde sacietējusi.