GATAVOT

Lapu kāposta salāti ar sakņu dārzeņiem un kazas sieru

Rudens svinības
4 personām
Pagatavošanas laiks — 
1H
Veģetārs
4 personām
PAgatavošanas laiks:
1H
Veģetārs

Ja gribi, lai Tev iegaršojas sakņu dārzeņi, tad izcep tos krāsnī ar mazliet medus un ēd kopā ar mīkstu kazas sieru. Nav iespējams nošaut greizi.

Un lapu kāposts vispār ir mana dārzeņu mīlestība. Tik veselīgs un daudzpusīgs. Pats par sevi tas ir diezgan ciets un stiegrains, tāpēc varbūt nav populārākā izvēle salātiem, bet ir viens triks. Sakapā to pavisam smalki, aplej ar izvēlēto mērci un tad ar rokām uztaisi kārtīgu masāžu. Tādā veidā kāposts paliek mīkstāks un ir foršs pamatiņš salātiem.

  • 4 mazas bietītes
  • 1 liels burkāns
  • 1 pastinaks
  • Eļļa cepšanai
  • 5 lielas lapu kāposta lapas
  • 2 ēdamkarotes šķidra medus
  • 100 g mīksta kazas siera
  • 50 g pekanriekstu vai valriekstu

Salātu mērcei:

  • 3 ēdamkarotes extra virgin olīveļļas
  • Sula no ½ citrona
  • ½ tējkarote sinepju
  • 1.5 tējkarote medus
  • Škipsna sāls
  • Krāsni sakarsē līdz 180 grādu temperatūrai.
  • Dārzeņus nomizo,  burkānu un pastinaku sagriež standziņās, bietes sagriež daiviņās. Liek dārzeņus uz cepampannas, apslaka ar eļļu un liek cepties krāsnī 30 minūtes.
  • Pēc 30 minūtēm dārzeņus izņem no krāsns, apslaka ar medu un liek atpakaļ krāsnī uz aptuveni 10–15 minūtēm, līdz dārzeņi mīksti.
  • Lapu kāposta lapām izgriež cieto kātiņu un pašas lapas smalki sakapā, liek bļodā.
  • Visas mērces sastāvdaļas samaisa kopā.
  • Mērci pievieno lapu kāpostam un ar rokām pāris minūtes lapu kāpostu “masē” kopā ar mērci, līdz kāposts kļūst mīkstāks.
  • Tad kāpostu liek uz liela servējamā šķīvja, pa virsu kārto krāsnī ceptos dārzeņus un kazas siera gabaliņus.
  • Riekstus apgrauzdē sausā pannā uz plīts, līdz tie apbrūnējuši un sāk smaržot. Tad tos sakapā un pārkaisa salātiem.