GATAVOT

Lapu kāposta – apelsīnu salāti

Sulīgi un kraukšķīgi
2 personām
Pagatavošanas laiks — 
20 min
Vegānisks
2 personām
PAgatavošanas laiks:
20 min
Vegānisks

Pirms pāris dienām ciemojāmies Sanfrancisko. Neskatoties uz to, ka nakti pavadījām gandrīz kā bezpajumtnieki, rīta kafija un svaigais, smaržīgais zemnieku tirgus mūs labi pamodināja. Skatoties uz visu to skaistumu, ir gandrīz vai neiespējami neiedvesmoties, tāpēc tapa salāti no tirgus labumiem. Un arī daudz ēdiena bildes.

  • 4 saujas lapu kāposta
  • 2 apelsīni
  • 2 saujas mandeļu
  • 1/2 bundža konservētu turku zirņu
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 ēdamkarotes sinepju
  • Sagriez lapu kāpostu (vai arī negriez, ja izvēlies citus zaļumus) un liec bļodā.
  • Pagatavo mērci - samaisi olīveļļu ar sinepēm un viena apelsīna sulu.
  • Pārlej mērci pār zaļumiem un kārtīgi izmaisi.
  • Apgrauzdē mandeles sausā pannā, līdz tās apbrūnējušas un sāk smaržot. Tad ar nazi tās nedaudz sakapā.
  • Nomizo un sagriez vienu apelsīnu nelielos gabaliņos.
  • Pievieno turku zirņus, sakapātās mandeles un apelsīnu pie zaļumiem un kārtīgi izmaisi.