GATAVOT

Krēmīgā polenta ar karija dārzeņiem

Draudzība uz mūžu
4 personām
Pagatavošanas laiks — 
40 min
Veģetārs
4 personām
PAgatavošanas laiks:
40 min
Veģetārs

Man un polentai līdz šim bija sliktas attiecības. Mēs vienkārši viena otru līdz galam tā arī nesapratām. Es nesapratu, kāpēc man pusdienās jāēd bezgaršīga putra, bet viņa nesaprata, kāpēc es neprotu viņu garšīgi pagatavot. Līdz brīdim, kad manās rokās nonāca Rapunzel polenta. Šobrīd mana pasaule ir izmainījusies, un es laikam turpmāk polentu ēdīšu brokastīs, pusdienās un vakariņās. Mēs beidzot esam sadraudzējušās, un es zinu – tas ir uz mūžu.

  • 160 g polentas
  • 470 ml ūdens
  • 470 ml darzeņu buljona
  • 2 ēdamkarotes bioloģiska Gī sviestiņa, bet draugiem vegāniem – kokosriekstu eļļa vai olīveļļa
  • Eļļa cepšanai
  • 3 tējkarotes karija pulvera
  • 1 paprika
  • 1/2 no neliela kabača
  • 1 mazs sarkanais sīpols
  • 200 g konservētu turku zirņu
  • Pasniegšanai – svaigs koriandrs un nedaudz kazas siera (bet mierīgi var iztikt bez tā)
  • Ūdeni un buljonu uzvāra, pievieno polentu. Maisot vāra, līdz polenta sāk sabiezēt (apmēram 3 minūtes), tad nogriež uguni uz pašu mazāko un turpina polentu vārīt 25 minūtes, ik pa 10 minūtēm apmaisot. Visvieglāk to darīt ar putojamo slotiņu.
  • Dārzeņus sagriez sev tīkamos izmēros. Eļļā apcep karija pulveri apmēram 1 – 2 minūtes, tad pievieno pannā dārzeņus un maisot apcep tos 7 minūtes.
  • Beigās pievieno pannā turku zirņus, samaisi un pacep vēl 2 minūtes.
  • Kad polenta izvārījusies, iemaisi gī sviestu (vai kādu eļļu) un nedaudz sāli.
  • Pasniedz, liekot bļodiņā polentu, pa virsu liec karijā ceptos dārzeņus, beigās pārkaisi ar svaigu korinadru un kazas siera gabaliņiem, ja vēlies.