GATAVOT

Krāsnī cepts ķirbis ar medu, piparmētrām un kazas sieru

Perfektā rudens kombinācija
3 personām
Pagatavošanas laiks — 
1 H
Veģetārs
3 personām
PAgatavošanas laiks:
1 H
Veģetārs

Šoruden esmu misijā – iznīcināt pēc iespējas vairāk ķirbju, iesaistot tos pēc iespējas interesantākās receptēs. Bet visā savā eksperimentēšanas trakumā atcerējos par savu mīļo mūžseno kombināciju – ķirbis + mīksts kazas siers. Vēl papildus medus saldumam, piparmētra svaigumam un rieksti kraukšķīgumam. Perfekti.

Šī būs laba piedeva gaļai vai zivīm, bet veģetārajā variantā lieliski garšos ar lēcām, svaigajiem salātiem vai grauzdētu maizīti.

Es šoreiz esmu izvēlējusies muskatķirbi, bet droši ņem tādu, kas Tev garšo vislabāk. Vari ķirbi mizot, bet man personīgi patīk ēst ar visu mizu, jo tas iedod ēdienam papildus tekstūru.

  • Aptuveni 1 kg ķirbja
  • Olīveļļa cepšanai
  • 1.5 ēdamkarote šķidra medus
  • Šķipsna sāls
  • 150 g mīksta kazas siera
  • Maza sauja ciedru riekstu vai citu riekstu pēc izvēles
  • Maza buntīte ar svaigu piparmētru
  • Krāsni sakarsē līdz 200 grādu temperatūrai.
  • Ķirbi sagriež aptuveni 3 cm biezās šķēlēs, liek uz cepampannas un apslaka ar mazliet olīveļļas.
  • Ķirbi liek cepties krāsnī uz 25 minūtēm.
  • Pēc 25 minūtēm ķirbi izņem no krāsns, nolej no cepampannas šķidrumu, ja tas tur ir sakrājies, un aplej katru šķēli ar mazliet medus. Pārkaisa arī sāli un liek cepampannu atpakaļ cepeškrāsnī, bet šoreiz grila režīmā un tuvāk cepeškrāsns augšējai virsmai.
  • Cep ķirbi vēl aptuveni 7–10 minūtes, līdz tas mīksts, bet nejūk laukā.
  • Gatavās ķirbja šķēles kārto uz šķīvja, pa virsu liek kazas siera gabaliņus, piparmētras lapiņas un pārkaisa riekstus. Labi piestāvēs arī svaigi malti melnie pipari.