GATAVOT

Ķepīgais bezglutēna braunijs

Nebaidies no ķepīgā vidiņa
6 personām
Pagatavošanas laiks — 
45 min
Veģetārs
6 personām
PAgatavošanas laiks:
45 min
Veģetārs

Jā, šis braunijs ir ar griķu miltiem, un, jā, tas garšo pēc griķiem. Bet vislabākajā nozīmē! Griķi un šokolāde ir kaut kāda maģiski laba kombinācija, kas pārvērš to griķu garšu par kaut ko super labu. Pat Aigars atzina, ka garšo labi (un tas ir sasniegums, jo viņam griķi negaršo). Un tas ķepīgais vidiņš! Tik labi! Man patīk brauniji, kas vidū ir gandrīz jēli. Tā, ka pat reizēm ir kārdinājums ielikt pannu atpakaļ krāsnī, lai vēl pacepas. Bet turies kārdinājumam pretī. Šim braunijam tas vidiņš ir panākumu atslēga. Un, ja izmanto olas, tad noteikti centies tikt pie bioloģiskām vai lauku olām. Vai aizstāj tās ar uzbriedinātām čia vai maltām linsēklām.

Recepte adaptēta no Deliciously Ella.

  • 250 g griķu miltu
  • 1 tējk. cepampulvera
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 60 g kakao pulvera
  • 280 g kokosriekstu cukura (vai brūnā cukura)
  • 100 ml piena pēc izvēles (es izmanoju mandeļu)
  • 130 g izkausētas kokosriekstu eļļas
  • 2 olas – svarīgi izmantot bio olas (var aizstāt ar 2 ēd.k. uzbriedinātām čia sēklām)
  • 100 g valriekstu
  • Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem.
  • Bļodā samaisi sausās sastāvdaļas – miltus, cepampulveri, sāli, kakao, cukuru.
  • Atsevišķā bļodā samaisi mitrās sastāvdaļas – pienu, kokosriekstu eļļu un olas.
  • Pievieno mitrās sastāvdaļas pie sausajām un samaisi.
  • Riekstus sakapā ar nazi. Pusi no riekstiem iemaisi mīklā.
  • Ņem kvadrāta formas cepamtrauku (var izmantot arī apaļo kūkas formu) un iesmērē ar nedaudz eļļas. Lej mīklu traukā un pārkaisi ar atlikušajiem sakapātajiem riekstiem.
  • Liec cepamtrauku cepeškrāsnī un cep 25 – 30 minūtes, līdz braunijs malās ir gatavs, bet vidū vēl diezgan jēls. Man patīk, ja braunijs ir tāds ritīgi ķepīgs, bet, ja vēlies to sausāku, tad pacep nedaudz ilgāk.
  • Ļauj braunijam atdzist kādas 15 – 20 minūtes, griz gabaliņos un ēd laimīgs!