GATAVOT

Kartupeļu – puravu zupa

Vienkāršāk vairs nevar būt
5 personām
Pagatavošanas laiks — 
40 min
Vegānisks
5 personām
PAgatavošanas laiks:
40 min
Vegānisks

Izsludinu vienkāršāko zupu konkursu!
Konkurss noslēdzies. Es uzvarēju.
Bet nopietni, ja tev ir zināma kāda labas, garšīgas, vienkāršas zupas recepte, kas ir vienkāršāka par zemāk aprakstīto, padalies! Jo es neticu, ka ir iespējams kas vienkāršāks par šo. Kartupeļi, puravi un labs buljons – neticami garšīgas vakariņas. Es pat biju mazliet pārsteigta, ka tik garšīgas.

  • Eļļa cepšanai
  • 2 nelieli puravi
  • 6 vidēji lieli kartupeļi
  • 1 ēdamkarote kaltēta oregano vai cita garšviela pēc izvēles
  • 1,3 L dārzeņu buljona
  • Pasniegšanai – svaigi zaļumi, saulespuķu sēkliņas
  • Purava lapas nogriez, pārējo sakapā un liec cepties katliņā apmēram 7 minūtes, līdz puravi kļūst mīksti.
  • Sagriez kartupeļus nelielos gabalos un liec katlā pie puraviem kopā ar oregano. Maisot apcep visu kādas 2 minūtes, tad lej klāt buljonu. Vāri, līdz kartupeļi mīksti.
  • Sablenderē zupu līdz krēmīgai konsistencei. Pievieno sāli, ja vēlies.
  • Pasniegšanai – apcep sausā, sakarsētā pannā saulespuķu sēkliņas, līdz tās apbrūnējušas. Sakapā zaļumus. Pārkaisi zaļumus un sēkliņas zupai