GATAVOT

Indiešu pankūkas ar saldā kartupeļa pildījumu

Masala dosa
3 personām
Pagatavošanas laiks — 
1H
Vegānisks
3 personām
PAgatavošanas laiks:
1H
Vegānisks

"Indiešu pankūka" izklausās nedaudz smieklīgi. Patiesībā šī ir mana versija par pasaulē ļoti populāro indiešu ēdienu Masala Dosa. Tā burtiski izskatās pēc pankūkas, un to parasti pilda ar kartupeļiem un dažādām garšvielām. Vismaz man tā šķiet. Neesmu indiešu ēdienu speciālists.

  • Eļļa cepšanai
  • 200 g turku zirņu miltu
  • 100 g rīsu miltu
  • 450 ml ūdens
  • 1 ēdamkarote koriandra sēklu
  • 1 liels saldais kartupelis (apmēram 600 g)
  • 1 sīpols
  • 1 tējkarote karija pulvera
  • 4 ēdamkarotes konservētu zaļo zirnīšu
  • 2 ēdamkarotes kokosriekstu piena augšējā, krēmīgā daļa
  • 1/2 laima sula
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • Uzkarsē krāsni uz 180 grādiem. Saldo kartupeli pārgriez uz pusēm, apslaki ar olīveļļu un liec cepties krāsnī 45 minūtes.
  • Liec bļodā miltus. Pievieno ūdeni un kārtīgi izmaisi, līdz izveidojas lejama pankūku mīkla. Koriandra sēklas samal piestā vai dzirnaviņās un pievieno mīklai. Pievieno arī sāli un piparus, samaisi.
  • Sīpolu sakapā un apcep uz pannas apmēram 5 minūtes. Tad pievieno karija pulveri un maisot cep vēl kādas 2 minūtes. Pievieno kokosriekstu krēmu, samaisi.
  • Izceptajam saldajam kartupelim noņem mizu un ar dakšu saspaidi mīkstumu. Pievieno to pie sīpoliem kopā ar zaļajiem zirnīšiem. Visu pasautē uz nelielas uguns pāris minūtes un pievieno laima sulu un nedaudz sāli.
  • Pēdējā daļa – uz sakarsētas pannas nelielā eļļas daudzumā cep pankūkas. Ar kausiņu lej mīklu uz pannas un, kustinot pannu, izlīdzini mīklu plānā kārtiņā pa visu pannu. Cep no abām pusēm apmēram 3 minūtes.
  • Beigās liec uz pankūkas saldā kartupeļa pildījumu, aizrullē pankūku un pasniedz ar jogurtu, vēl laima sulu un zaļumiem.