GATAVOT

Fritēta roltona burgers

Neuzdodiet liekus jautājumus, lūdzu
2 personām
Pagatavošanas laiks — 
30 min
Vegānisks
2 personām
PAgatavošanas laiks:
30 min
Vegānisks

Kamēr Katrīnai vēl joprojām ir bērns uz rokām, mēs ar Rihardu nedaudz pasaimniekojām pa virtuvi. Šodien piedāvājam ļoti ekonomisku recepti — roltona burgeri. Jāatzīstas, ka mēģinājām arī fritēt roltonu pa taisno, bet tas neveicās tik sekmīgi. Iesakām tomēr veidot roltona kotletītes, lai iegūtu maigāku konsistenci.

—Aigars Mamis

  • 1 Roltons
  • 2 Avokado
  • Tomāts
  • Sīpols
  • Salāti
  • Maize
  • Čili mērce
  • Milti (2 ēdamkarotes)
  • Eļļa (dafiga)
  • Aplej savu roltonu ar verdošu ūdeni, līdz tas paliek mīksts.
  • Nolej lielāko daļu ūdens un pievieno miltus. Tad samaisi roltonu, ūdeni un miltus viendabīgā masā (konsistence pēc čuja).
  • Uzliec katlā vārīties eļļu. Kad eļļa uzvārījusies, iemērc tajā savas roltona kotletītes.
  • Fritē savu roltonu aptuveni 2 minūtes
  • Uzgrauzdē maizi
  • Sastampā avokādo. Sagriez tomātus un sīpolus šķēlītēs.
  • Smērē avokādo uz maizītēm. Pa vidu saliec salātlapu, roltonu, čili mērci, tomātu un sīpolu.