GATAVOT

Čili ar šokolādi un alu

Mūsu ģimenes visbiežāk gatavotais ēdiens
6 personām
Pagatavošanas laiks — 
1H 20 min
Vegānisks
6 personām
PAgatavošanas laiks:
1H 20 min
Vegānisks

Šis noteikti ir viens no biežākajiem viesiem mūsu ēdienkartē, un to parasti gatavo Aigars. Vislabāk tas man garšo, kad es vēlu vakarā nogurusi nāku mājās un, jau kāpjot augšā pa kāpnēm, jūtu šokolādes un kumīna smaržu. Aigaram šis ēdiens noteikti sanāk labāk nekā man. Un es pat necentīšos viņu pārspēt.
Šoreiz gatavoju lielai ģimenei, tāpēc, ja negrasies aicināt ciemos daudz draugus, tad neaizmirsti samazināt sastāvdaļu daudzumu. Ja vien nevēlies visu nedēļu ēst čili. Kaut gan patiesībā tā izklausās pēc ļoti labas idejas.

  • Eļļa cepšanai
  • 2 ēdamkarotes malta kumīna
  • 1 ēdamkarote kūpinātas paprikas pulvera
  • 1 liels sarkanais sīpols
  • 1 sarkanais čili pipars (vai vairāk, ja vēlies patiešām asu)
  • 5 ķiploka daiviņas
  • 2 ēdamkarotes sakapātas tumšās šokolādes
  • 50 ml alus (vislabāk tumšais)
  • 170 g tomātu pastas
  • 2 paprikas
  • 400 g konservētas kukurūzas
  • 900 g konservētu tomātu
  • 3 bundžas konservēto pupiņu
  • Sāls

Pasniegšanai pēc izvēles – svaigs koriandrs, načo čipsi, bezpiedevu jogurts vai rīsi.

  • Katlā uzkarsē 1 - 2 ēdamkarotes eļļu un apcep kumīnu un paprikas pulveri, līdz garšvielas kļūst aromātiskas. Sakapā sīpolu un liec cepties kopā ar garšvielām apmēram 7 - 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
  • Sakapā čili un ķiploku un liec tos katlā. Cep visu vēl 3 minūtes.
  • Pievieno šokolādi un alu. Samaisi un ļauj uz lēnas uguns visam sautēties 5 minūtes, līdz šķidruma lielākā daļa ir iztvaikojusi.
  • Sagriez papriku nelielos gabaliņos. Liec katlā kopā ar tomātu pastu un konservēto kukurūzu. Visu samaisi un pasautē 3 minūtes.
  • Beigās visam pievieno konservētos tomātus un pupiņas. Samaisi un ļauj uz nelielas uguns visam sautēties 20 - 40 minūtes – jo ilgāk, jo garšīgāk.
    Sāls pēc garšas un pasniedz ar izvēlētajām piedevām.