GATAVOT

Cepti nektarīni ar kokosriekstu putukrējumu

Pārāk vienkārši un pārāk garšīgi
4 personām
Pagatavošanas laiks — 
40 min
Vegānisks
4 personām
PAgatavošanas laiks:
40 min
Vegānisks

Silti vakari, garšīgas maltītes uz lieveņa un jauni draugi, kas īsā laikā pilnībā iekarojuši mūsu sirdis. Tā mums šeit iet.

  • 8 nogatavojušies nektarīni
  • 2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas
  • 400 ml kokosriekstu krēma (tas baltais krēms, kas sakrājies koksriekstu piena bundžas virsmā)
  • 1/2 laima sula
  • Mellenes vai citas ogas pārkaisīšanai

  • Uzkarsē krāsni uz 180 grādiem. Nomazgā nekatarīnus, pārgriez uz pusēm un izņem kauliņu.
  • Iesmērē cepampannu ar 1 tējkaroti kokosriekstu eļļas, kārto virsū nektarīnu pusītes. Pārējo kokosriekstu eļļu izkausē un pārslaki pāri nektarīniem.
  • Liec krāsnī cepties uz 35 minūtēm.
  • Tikmēr pagatavo kokosriekstu putukrējumu – saputo kokosriekstu krēmu, līdz tam ir viendabīga, krēmīga tekstūra (esmu novērojusi, ka Santa Maria kokosriekstu pienam vienmēr ir ļoti labs krēms). Pievieno laima sulu un samaisi.
  • Kad nektarīni izcepušies, servē tos bļodā, liec klāt lielu karoti kokosriekstu putukrējuma un pārkaisi ar ogām. Kokosriekstu putukrējuma vietā var izmantot arī saldējumu vai bezpiedevu jogurtu.