GATAVOT

Brokoļu – zaļo zirnīšu zupa

Zaļā ir visgaršīgākā krāsa
5 personām
Pagatavošanas laiks — 
30 min
Vegānisks
5 personām
PAgatavošanas laiks:
30 min
Vegānisks

Beidzot pēc 3,5 mēnešu ceļošanas esam atpakaļ Rīgā. Nekur nav tik labi kā mājās. It īpaši, ja sagaida mīļi draugi ar Latvijas puķēm, daudz bučām un apskāvieniem. Daudzi man jautā, kas man visvairāk visu šo laiku pietrūka. Mana atbilde ir – samīļot draugus un ģimeni, aiziet uz savu mīļāko pārtikas veikaliņu, nopirkt Latvijas dārzeņus (un aiz laimes gandrīz apraudāties par lielisko cenu!) un izvārīt lielu katlu ar zupu. Tad nu tieši to es šodien darīju.

  • Eļļa cepšanai
  • 2 sīpoli
  • 2 brokoļu galviņas (katra apmēram 400 grami)
  • 1,2 L dārzeņu buljona
  • 350 g saldētu vai svaigu zaļo zirnīšu
  • 35 g gaišo sezama sēkliņu
  • 1 bundža konservētu sviesta pupiņu
  • 1/2 citrona sula
  • Sāls un pipari pēc garšas

Pasniegšanai pēc izvēles:

  • Pāris saujas cūku pupu
  • Melnās sezama sēkliņas
  • Sakapāti pētersīļi
  • Bezpiedevu vai sojas jogurts
  • Sakapā sīpolu un apcep katlā apmēram 7 minūtes, līdz sīpoli kļūst mīksti un caurspīdīgi.
  • Brokoļu galviņām nogriez kātus un sadali tās pa mazākām ziedkopām. Liec tos katlā pie sīpoliem, pielej buljonu un vāri 10 minūtes.
  • Kamēr vārās brokoļi, sezama sēklas uzgrauzdē sausā pannā, līdz tās nedaudz apbrūnējušas. Liec tās blenderī, pielej pāris ēdamkarotes ūdens un sablenderē. Pievieno klāt konservētās pupiņas un atkal sablenderē. Tas nekas, ja sezama sēkliņas nav pilnībā sablenderējušās.
  • Pievieno brokoļiem zaļos zirnīšus un pavāri vēl 1 - 2 minūtes. Tad nogriez uguni un visu kārtīgi sablenderē.
  • Pievieno zupai pupiņu un sezama sēklu krēmu, citronu sulu, sāli un piparus un kārtīgi samaisi. Vari vēlreiz sablenderēt.
  • Cūku pupas izlobi no gaišās miziņas. Pasniedzot zupu, pievieno katrā bļodā nedaudz cūku pupu, kā arī zaļumus, sezama sēklas vai jogurtu.