GATAVOT

Brokastu pankūkas ar ķirbi

Vēl viens veids, kā iznīcināt to ķirbi, kas vientuļš virtuvē gaida savu kārtu
2 personām
Pagatavošanas laiks — 
20 min
Veģetārs
2 personām
PAgatavošanas laiks:
20 min
Veģetārs

Man ir tāds paradums – likt dārzeņus visur, kur vien tos var ielikt. Vienalga – ēdiens salds vai sāļš. Un pankūkas nav izņēmums. Ļoti retas ir reizes, kad mūsmājās pankūkas ir sastopamas pankūku klasiskajā izpratnē ar miltiem, olām un pienu. Visbiežāk es izmantoju izdevību, lai savam diezgan izvēlīgajam trīsgadniekam iedotu ekstra dārzeņu devu, un visbiežāk pankūku mīklai pievienoju rīvētu kabaci vai burkānu. Bet ķirbju pārpilnība virtuvē liek par sevi manīt, tāpēc pagatavoju ašo ķirbju biezeni, ko piešaut pankūkām, mafiniem, cepumiem un visur citur, kur gribas ieslēpt kādu papildus uzturvielu. Jo kaut kā tie ķirbji taču jānoēd.

Mūsmājās pie pankūkām ļoti iecienīts ir bioloģiskais Ķemeru medus
  • 150 g ķirbja biezeņa*
  • 100 ml mandeļu piena vai cita veida piens
  • 2 olas
  • 3 ēdamkarotes saldinātāja pēc izvēles – man patīk kļavu sīrups, bet der arī cits sīrups, medus, brūnais cukurs
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • Maza šķipsna sāls
  • 1/2 tējkarote kanēļa
  • 90 g griķu miltu
  • Eļļa cepšanai

*Ķirbja biezeni iegūst, vienkārši izvārot vai notvaicējot ķirbi un to sablendējot vai saspaidot ar dakšiņu līdz biezenim.

  • Bļodā samaisi ķirbju biezeni, pienu, olas un izvēlēto saldinātāju.
  • Pievieno bļodā visas sausās sastāvdaļas – cepamo pulveri, sāli, kanēli, griķu miltus.
  • Samaisi, lai izveidojas viendabīga mīkla.
  • Sakarsē pannā nedaudz eļļas un ar ēdamkaroti liec mīklu pannā, veidojot tāda izmēra pankūkas, kādas vēlies. Man šoreiz gribējās tādas lielākas, bet tikpat labi var sacept daudz mazas pankūciņas.
  • Cep, līdz apbrūnējušas no abām pusēm. Mums garšoja kopā ar medu.