GATAVOT

Biezpiena pankūciņas

Manu bērnu mīļākās brokastis
3 personām
Pagatavošanas laiks — 
20 min
Veģetārs
3 personām
PAgatavošanas laiks:
20 min
Veģetārs

Ja es no rīta pajautātu Augustam, ko viņš vēlas brokastīs, atbilde 98% gadījumu būtu "biezpiena pankūkas". Kas būtu tie atlikušie 2%? Visticamāk, ka brokastu pārslas, bet tās mums mājās ir tik reti, ka tie ir kā mazi svētki.

Atpakaļ pie tiem 98% procentiem. Augustam nu ļoti garšo šīs pankūkas. Un tas ir daudz, jo.. viņam negaršo biezpiens. Jā, šis ir tas klasiskais bērnu scenārijs, kurā atliek kādu produktu pagatavot citādāk, lai viņš to ēstu. Mums tā ir ar biezpienu. Ar krējumu pie kartupeļiem? Nekādā gadījumā. Izceptu pankūkās vai plācenīšos? Apēdīs visu un prasīs vēl.

Šoreiz pagatavoju mazākas, plānākas pankūciņas, bet šo recepti mierīgi var pārvērst plācenīšos – vienkārši pievieno vairāk miltu. Arī ar saldināšanu neaizraujos, jo parasti ēdam ar medu vai ievārījumu, tā kā beigās cukura ir gana daudz.

Lai labi garšo!

  • Eļļa vai sviests cepšanai (man cepšanai ļoti patīk gī sviests)
  • 1 banāns
  • 500 g biezpiena
  • 3 olas
  • Pāris pilienu stēvijas (vai aizvieto ar karoti cukura vai ar citu saldinātāju)
  • 4–5 ēdamkarotes pilngraudu kviešu miltu
  • Pasniegšanai – grieķu jogurts, medus, ogas
  • Bļodā saspaida banānu ar dakšiņu līdz biezenim.
  • Pievieno biezpienu, olas, stēviju un samaisa.
  • Tad pievieno miltus un maisa, līdz izveidojas pabieza konsistence – ja vēlies, lai pankūkas vairāk atgādina biezpiena plācenīšus, tad liec vairāk miltu, līdz ar rokām vari izveidot plācenīšus.
  • Pannā sakarsē eļļu un ar ēdamkaroti liec mīklu pannā, veidojot mazas pankūciņas. Ja tās neturas kopā, tad pievieno vēl mazliet miltu.
  • Pankūciņas cep zeltaini brūnas no abām pusēm un pasniedz ar piedevām pēc izvēles.