GATAVOT

Auzu piens

Govis var iet atpūsties
3 personām
Pagatavošanas laiks — 
30 min
Vegānisks
3 personām
PAgatavošanas laiks:
30 min
Vegānisks

Pirms pāris mēnešiem veikala plauktā pamanīju kādu produktu, kas man lika apstāties un 20 minūtes lasīt iepakojuma tekstu ar tādu aizrautību, ar kādu 12 gadu vecumā lasīju Hariju Poteru. Tas bija auzu piens Oatly. Laikam nevienai pārtikas precei nebija izdevies no manis izvilināt tik patiesu sajūsmu un prieku, to pat nepagaršojot.
Nu jau vairākus mēnešu Oatly dzēriens ir regulārais apmeklētājs mūsu ledusskapī, tāpēc sāku domāt - kāpēc gan nepagatavot auzu pienu pašai?

Govis var iet atpūsties. Uzmanības centrā – auzu pārslas.

~700 ml pienam nepieciešams:

  • 250 g pilngraudu auzu pārslu
  • 600 ml ūdens
  • 1 - 2 ēdamkarotes kļavu sīrupa vai medus
  • 1/2 tējkarote kanēļa (bet garšos labi arī bez)

  • Auzu pārslas uz nakti izmērcē aukstā ūdenī. No rīta kārtīgi noskalo sietiņā zem tekoša ūdens. Šī daļa ir ļoti svarīga - auzu pārslas ir jānoskalo, citādi pienam būs nepatīkama konsistence.
  • Noskalotās auzu pārslas liec blenderī un pievieno 600 ml ūdens. Blenderē līdz viendabīgai konsistencei.
  • Iegūto auzu masu izkās caur sietiņu. Iegūtajam pienam pievieno medu un kanēli, ja vēlies. Pildi pudelē un uzglabā ledusskapī. Pirms lietošanas sakratīt.
  • Pāri palikušos biezumus vari likt cepumos, pankūkās, kokteiļos u.c.

    Auzu piens būs labs sabiedrotais brokastu pārslām, kokteiļiem, pankūkām un visur citur, kur "parastais" piens.