GATAVOT

Arbūza – tomātu aukstā zupa

Izklausās jocīgi, garšo lieliski
5 personām
Pagatavošanas laiks — 
1H
Vegānisks
5 personām
PAgatavošanas laiks:
1H
Vegānisks

Ar arbūzu man ir īpašas attecības jau kopš bērnības. Man likās, ka nekā garšīgāka uz pasaules nav. Atceros, kā vecāki no Ungārijas kā suvenīrus veda milzīgus arbūzus, kas bija trīs reizes lielāki par manu galvu. Arī tagad arbūzs noteikti ir manu mīļāko augļu saraksta augšgalā. Bet, ja kāds man 10 gadu vecumā būtu teicis, ka kādu dienu likšu arbūzu aukstajā tomātu zupā, es droši vien nodomātu, ka tā ir arbūzu izniekošana. Un būtu smagi kļūdījusies. Paldies Pinterestam, kas dod drosmi izmēģināt jocīgas idejas.

  • 750 g arbūza gabaliņu (bez sēklām)
  • 7 – 8 nelieli tomāti
  • 3 ēdamkarotes mandeļu
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1/2 sarkanā sīpola
  • 2 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • Sāls pēc garšas

  • Liec visas zupas sastāvdaļas blenderī un kārtīgi sablenderē.
  • Liec iegūto zupu ledusskapī atdzesēties uz vienu stundu.
  • Pasniedz bļodās un pārkaisi pāri svaigus zaļumus (pētersīļi iederējās ļoti labi).