GATAVOT

Ar avokado un pupiņām pildīts saldais kartupelis

Pāri paliks tikai kartupeļa miziņa
4 personām
Pagatavošanas laiks — 
45 min
Vegānisks
4 personām
PAgatavošanas laiks:
45 min
Vegānisks

Tātad šī ēdiena būtība ir aprakt saldo kartupeli ar pildījumu tā, ka pats kartupelis vairs nav redzams. Un mērķis ir apēst to tā, ka pāri paliek tikai kartupeļa miziņa.
Un vispār visiem pasaules kartupeļiem vajadzētu būt saldajiem kartupeļiem. Tā Aigars teica.

  • 2 lieli saldie kartupeļi
  • Olīveļļa cepšanai
  • 1 sarkanais sīpols
  • 500 g tomātu (nesezonā izmanto konservētos tomātus)
  • 1 bundža konservētu pupiņu
  • 4 ēdamkarotes konservētas kukurūzas
  • 1/2 ēdamkarote asās paprikas pulvera
  • 1/2 ēdamkarote koriandra sēklu (samaltas piestā vai dzirnaviņās)
  • 1/2 ēdamkarote kumīna sēklu (arī samaltas)
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 4 mazi avokado
  • 1 laima sula
  • Sāls
  • Svaigs koriandrs
  • Uzkarsē krāsni uz 180 grādiem. Pārgriez saldos kartupeļus uz pusēm un iesmērē pārgriezto pusi ar olīveļļu. Kārto kartupeļus ar pārgriezto pusi uz leju uz cepampannas, kas izklāta ar cepampapīru. Cep krāsnī 30 – 35 minūtes, līdz kartupeļi ir viscaur mīksti.
  • Sakapā sīpolu un apcep pannā 7 minūtes, līdz tie kļūst mīksti. Tad sakapā tomātus un pievieno pannā pie sīpoliem. Uz nelielas uguns sautē visu apmēram 10 minūtes, lai tomāti pilnībā izjūk un viss sajaucas viendabīgā masā.
  • Pievieno pie tomātiem pupiņas, kukurūzu, garšvielas, sāli un sakapātu ķiploku. Visu kārtīgi izmaisi un pasildi vēl 5 minūtes.
  • Liec blenderī avokado, laima sulu un nedaudz sāli. Sablenderē visu līdz krēmīgai konsistencei.
  • Ņem kartupeļu pusītes laukā no krāsns. Ar dakšu nedaudz sapaidi kartupeļa mīkstumu, lai pildījums labāk iegultos. Tad liec uz kartupeļa lielu karoti avokado krēma, pa virsu kārto pagatavoto pupiņu sautējumu.
  • Apslaki ar laima sulu un pārkaisi ar svaigu koriandru.