GATAVOT

Biešu – šokolādes kūka ar jogurta krēmu

Visām rudens un ziemas svinībām
6 personām
Pagatavošanas laiks — 
1.5H
Veģetārs
6 personām
PAgatavošanas laiks:
1.5H
Veģetārs

Pirms kāda laika, cepot burkānkūku, man ienāca prātā ģeniāla doma – kā būtu, ja klasiskajā krēmsiera krēmā sviestu aizvietotu ar bezpiedevu jogurtu? Pamēģināju, un kopš tās dienas uz visām manām kūkām virsū iet tikai šis krēms. Jo ir nereāli labi.

Un šis svaigais, skābenais krēms perfekti sader ar šokolādi. Bet šokolāde perfekti sader ar bietēm. Līdz ar to jogurta krēms arī sader ar bietēm. Nu, jūs sapratāt – laba kompānija mums te sanākusi.

  • 200 g biešu
  • Mazliet eļļas cepšanai
  • 220 g auzu miltu (var aizvietot ar kviešu)
  • 90 g kakao pulvera
  • 1 ēdamkarote cepampulvera
  • Šķipsna sāls
  • 150 g cukura
  • 50 g izkausēta sviesta
  • 3 olas
  • 60 ml piena
  • 100 g šokolādes gabaliņu vai sakapātas šokolādes

Krēmam:

  • 200 g krēmsiera
  • 250 g grieķu jogurta
  • 100 g pūdercukura
  • Ogas dekorēšanai – avenes, dzērvenes vai citas
  • Krāsni sakarsē līdz 180 grādu temperatūrai.
  • Bietes nomizo, sagriež nelielos gabalos, apslaka ar eļļu un liek cepties krāsnī, kamēr tās mīkstas (aptuveni 30 minūtes).
  • Gatavās bietes sablendē līdz biezenim un noliek malā mazliet atdzist.
  • Bļodā samaisa sausās sastāvdaļas – miltus, kakao pulveri, cepampulveri un sāli.
  • Citā bļodā samaisa olas, kausēto sviestu un biešu biezeni. Šīs mitrās sastāvdaļas pievieno bļodā pie sausajām sastāvdaļām un samaisa.
  • Maisa, līdz izveidojas viendabīga mīkla, tad pievieno pienu. Ja mīkla liekas par sausu, tad pievieno vēl mazliet piena.
  • Beigās iemaisa šokolādes gabaliņus.
  • Kūkas mīklu lej ietaukotā kūkas veidnē un cep krāsnī 180 grādos 40 minūtes. Pēc tam kūku izņem no krāsns un pilnībā atdzesē.
  • Saputo kopā visas krēma sastāvdaļas un uzsmērē kūkai, kad tā atdzisusi. Dekorē ar ogām.